Skip to content

Pendamping Petualang Dunia 01

Presage Sharp Edged GMT Pendamping Petualang Dunia

Kongsikan artikel ini

Tampil punya kelainan dari segi teknikal, mekanikal serta bajet bagi seutas jam tangan bergaya sporty, barisan Presage Sharp Edged GMT kini diperkembang dengan kemudahan fungsi GMT bagi mendampingi petualang dunia.

Pendamping Petualang Dunia 02

Tahun lalu, barisan Presage mengalukan penampilan siri rekaan terbarunya yang menjunjung kesenian serta kekuasaan ketukangan Jepun. Jam tangan Sharp Edged Series kreasi Seiko tampil merakamkan kesederhanaan dan kehalusan estetika tradisional Jepun dengan dail bertekstur halus lalu disempurnakan dengan konstruksi rekaan case berbucu yang lebih moden. 

Kesinambungan siri jam tangan ini, hari ini, dibentangkan dengan empat model terbaru yang menawarkan kemudahan fungsi GMT. Sekali gus, Presage Sharp Edged GMT memaparkan kemahiran pembuatan jam tangan tradisional Seiko yang memadukan kesenian ketukangan Jepun yang agung.

Nama Menceritakan Kisahnya

Susuk profil Presage Sharp Edged GMT tampil tajam dengan garis rekaan yang tegap. Permukaannya pula diolah dengan konstruksi rekaan berbucu. Tali gelang jam tangannya direka semula bagi mengimbangi kedinamikan struktur case bersama cuping jam yang digubah bersudut. Juga bertujuan untuk memusatkan kemodenan susuk reka bentuknya.

Pendamping Petualang Dunia 04

Keunggulan kejuruteraan menerusi teknik kemasan gilap, menonjolkan siluet case yang kontras dengan kemasan hairline mencipta efek berbilang dimensi. Manakala, paparan indeks masa direka untuk membolehkan biasan ilusi cahaya merentasi segenap laman dail kerana ia diolah dengan dua kemasan berbeza. Satunya, bertekstur di bahagian atas dan digilap di bahagian sudut tepinya.

Malah jarum GMT ini digubah dengan reka bentuk yang lebih tajam untuk dipadankan dengan struktur case-nya yang bersudut. Keempat-empat jam tangan tampil disempurnakan dengan lapisan yang teguh bagi melindungi kesluruhan case serta tali gelang daripada calar dan memberikannya keteguhan yang tahan lama.

Pendamping Petualang Dunia 03

Kesemua model terbaru ini menampilkan laman dail bercorak Asanoha atau daun hemp yang halus. Corak ini digunakan dalam fabrik Jepun sejak zaman Heian lebih seribu tahun yang lalu. Corak geometrinya bernada garis tajam dan tekstur memberikan efek yang sentiasa berubah bila cahaya bermain merentasi setiap sudut. Setiap dail tampil dalam warna tradisional Jepun yang berbeza; Aitetsu, atau indigo iron, Tokiwa, warna pokok malar hijau, Sumi-iro, nada dakwat hitam Jepun, dan Hihada-iro, warna coklat kemerahan yang pertama kali diperoleh daripada kulit pokok cemara Jepun.

Caliber 6R64 untuk Petualang Internasional

Keempat-empat model Presage Sharp Edged GMT ini dikuasakan oleh lapan denyutan sesaat GMT Caliber 6R64. Jarum GMT pada setiap satunya dipaparkan dalam warna yang berbeza. Bertujuan untuk menonjol kejelasannya dari balik laman setiap dailnya. Di samping itu, jarum minit dan jam serta blok indeks masa tampil disuntik lapisan Lumibrite untuk memastikan kebolehbacaan yang maksimum.

Pendamping Petualang Dunia 01

Jarum GMT juga boleh digunakan sebagai indikator dwi masa, dengan jarum jam boleh dilaraskan walaupun jarum minit dan saat terus menandakan masa. Cincin dail digarap dalam dua warna untuk memisahkan waktu malam dan siang. Tarikh ditunjukkan pada sub-dail pada kedudukan jam enam dan terdapat penunjuk rizab kuasa pada posisi jam sembilan.

Pendamping Petualang Dunia 05

Barisan terbaru ini diperkemas dengan permukaan kristal nilam pada hadapan serta di bahagian belakang yang mendedahkan keindahan kaliber nya. Keempat-empat jam tangan ini boleh didapati di Butik Seiko serta butik afiliasi terpilih di seluruh dunia sejak Mei 2021 lalu.

Pautan berkaitan: GL HOROLOGI; ARLOJI DI KARPET MERAH MET GALA 2021

By Zuhairie Sahrom
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

5 IDEA GAYA DARI HACKETT LONDON & JENSON BUTTON

5 IDEA GAYA DARI HACKETT LONDON & JENSON BUTTON

Bacaan Lanjut
LIMA BEG MENARIK DARI KOLEKSI LOUIS VUITTON TAIGARAMA 2023

5 BEG LELAKI MENARIK DARIPADA KOLEKSI LOUIS VUITTON TAIGARAMA 2023

Bacaan Lanjut

4 JAM TANGAN PILIHAN GL: RUMUSAN DARI LVMH WATCH WEEK 2023

Bacaan Lanjut
ADRIEN KENT, CITA RASA FESYEN YANG TERSENDIRI. “SAYA PERCAYA PADA FESYEN ‘DEGENDERING’.”

ADRIEN KENT, CITA RASA FESYEN YANG TERSENDIRI. “SAYA PERCAYA PADA FESYEN ‘DEGENDERING’.”

Bacaan Lanjut
RASYAD NADZRI BEREHAT DARI MUZIK SEKETIKA. “I WISH TO STAY HEALTHY AND HAPPY AND NOT TAKE EVERYDAY LIFE FOR GRANTED.”

RASYAD NADZRI BEREHAT DARI MUZIK SEKETIKA. “I WISH TO STAY HEALTHY AND HAPPY AND NOT TAKE EVERYDAY LIFE FOR GRANTED.”

Bacaan Lanjut
IKON FESYEN TAMPIL UNTUK VERSACE SS23

IKON FESYEN TAMPIL UNTUK VERSACE SS23

Bacaan Lanjut