Skip to content

Temu ramah eksklusif bersama Romain Marietta 02

Temu ramah eksklusif bersama Romain Marietta, Ketua Produk Zenith

Kongsikan artikel ini
1 of 4

Kala minggu arloji Watches and Wonders 2021 berlangsung, GLAM Lelaki berpeluang mewawancara secara eksklusif bersama Romain Marietta yang memegang peranan sebagai Ketua Produk Zenith sejak tahun 2011 lagi.

Zenith merupakan salah satu jenama arloji bersusuk rekaan haute-horologerie yang mendorong penghasilan inovasi secara berterusan. Sekali gus, memberi impak tinggi dalam meningkatkan kecekapan nadi pergerakan mekanikal garapannya. Sudah lebih dari satu dekad berkhidmat bersama Zenith, Romain Marietta memulakan profesi pada tahun 2006 dan sudah memerankan pelbagai peranan serta komitmen yang semakin meninggi.

Temu ramah eksklusif bersama Romain Marietta 03

Kini Romain menguruskan pengembangan untuk semua jam tangan terbaru yang bakal dipersembahkan lalu diproduksi oleh Zenith. Ini termasuk himpunan edisi khas juga barisan model-model terkini. Paling utamanya, Romain adalah seorang pemuja arloji yang benar-benar memberi inspirasi untuk kelompok horologi sedunia. Bahkan buat semua individu yang mahu mengenali seutas arloji dengan lebih mendalam.

Tahun lalu adalah tahun di mana masa memperlambat bagi kebanyakan kita, apakah pandangan anda atau mungkin, harapan untuk tahun 2021?

Hasrat kami untuk tahun 2021 adalah untuk mencapai tahap keuntungan dalam jualan yang sama pada tahun 2019. Pada bulan April tahun lepas, kami mencapai perolehan -80% perolehan dan 30% pada hujung tahunnya. Setakat ini, kami melebihi 20% dari jualan 2019 lalu mencatatkan rekod terbaru. Dari segi produk, kami menumpukan perhatian lebih jauh dengan barisan Chronomaster.

Temu ramah eksklusif bersama Romain Marietta 09

Apakah cabaran utama yang dihadapi oleh Zenith tahun ini?

Cabaran Zenith hari ini sedikit sebanyak setara dengan pemain utama yang lain dalam industri ini; dengan transmisi pandemik dan lockdown yang berterusan memperlahankan rentak pemasaran. Walau bagaimanapun, isu seperti di Hong Kong, yang sebelum ini merupakan pasaran utama jam tangan Swiss tidak begitu terkesan. Mahupun menimbulkan masalah yang besar.

1 of 4

By Zuhairie Sahrom
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

FAKTA MENARIK MENGENAI PEMANGKU SULTAN JOHOR TUNKU MAHKOTA ISMAIL

Bacaan Lanjut
Awal Ashaari Scha Alyahya

FRANCK MULLER MELANCARKAN BUTIK FLAGSHIP TERBESAR ASIA DI PAVILION KUALA LUMPUR

Bacaan Lanjut
blancpain x swatch

BLANCPAIN X SWATCH: JAM TANGAN BIOCERAMIC SCUBA FIFTY FATHOMS MENEMUI LAUT KEENAM, OCEAN OF STORMS

Bacaan Lanjut

JI CHANG-WOOK MELANCARKAN PEMBUKAAN BUTIK RADO DI KUALA LUMPUR

Bacaan Lanjut

MENGUASAI POLE POSITION BERSAMA JAZEMAN JAAFAR DAN JAM TANGAN BREITLING AVENGER

Bacaan Lanjut

THE AVENGER: MISI PENERBANGAN JAM TANGAN BREITLING BAHARU

Bacaan Lanjut