Skip to content

Temu ramah eksklusif bersama Romain Marietta 02

Temu ramah eksklusif bersama Romain Marietta, Ketua Produk Zenith

Kongsikan artikel ini
1 of 4

Kala minggu arloji Watches and Wonders 2021 berlangsung, GLAM Lelaki berpeluang mewawancara secara eksklusif bersama Romain Marietta yang memegang peranan sebagai Ketua Produk Zenith sejak tahun 2011 lagi.

Zenith merupakan salah satu jenama arloji bersusuk rekaan haute-horologerie yang mendorong penghasilan inovasi secara berterusan. Sekali gus, memberi impak tinggi dalam meningkatkan kecekapan nadi pergerakan mekanikal garapannya. Sudah lebih dari satu dekad berkhidmat bersama Zenith, Romain Marietta memulakan profesi pada tahun 2006 dan sudah memerankan pelbagai peranan serta komitmen yang semakin meninggi.

Temu ramah eksklusif bersama Romain Marietta 03

Kini Romain menguruskan pengembangan untuk semua jam tangan terbaru yang bakal dipersembahkan lalu diproduksi oleh Zenith. Ini termasuk himpunan edisi khas juga barisan model-model terkini. Paling utamanya, Romain adalah seorang pemuja arloji yang benar-benar memberi inspirasi untuk kelompok horologi sedunia. Bahkan buat semua individu yang mahu mengenali seutas arloji dengan lebih mendalam.

Tahun lalu adalah tahun di mana masa memperlambat bagi kebanyakan kita, apakah pandangan anda atau mungkin, harapan untuk tahun 2021?

Hasrat kami untuk tahun 2021 adalah untuk mencapai tahap keuntungan dalam jualan yang sama pada tahun 2019. Pada bulan April tahun lepas, kami mencapai perolehan -80% perolehan dan 30% pada hujung tahunnya. Setakat ini, kami melebihi 20% dari jualan 2019 lalu mencatatkan rekod terbaru. Dari segi produk, kami menumpukan perhatian lebih jauh dengan barisan Chronomaster.

Temu ramah eksklusif bersama Romain Marietta 09

Apakah cabaran utama yang dihadapi oleh Zenith tahun ini?

Cabaran Zenith hari ini sedikit sebanyak setara dengan pemain utama yang lain dalam industri ini; dengan transmisi pandemik dan lockdown yang berterusan memperlahankan rentak pemasaran. Walau bagaimanapun, isu seperti di Hong Kong, yang sebelum ini merupakan pasaran utama jam tangan Swiss tidak begitu terkesan. Mahupun menimbulkan masalah yang besar.

1 of 4

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

Menelusuri Batasan Belantara Mahupun Lautan 02

Menelusuri Batasan Belantara Mahupun Lautan

Bacaan Lanjut
TAG Heuer Connected Calibre E4 01

TAG Heuer Connected Calibre E4: Prestasi Lebih Perkasa, Kini Tersedia Dalam Dua Saiz

Bacaan Lanjut

OMEGA DE VILLE TRÉSOR SMALL SECONDS SUDAH TIBA DI BUTIK

Bacaan Lanjut
Bual bicara arloji bersama Julien Tornare 01

Bual bicara arloji bersama Julien Tornare

Bacaan Lanjut

IMAGINASI SENI SWATCH DAN CENTRE POMPIDOU

Bacaan Lanjut
Satu Butik, Pampangan Semesta Rolex 01

Satu Butik, Pampangan Semesta Rolex

Bacaan Lanjut