Skip to content

4 HOTTEST MEN IN THE KITCHEN

Kongsikan artikel ini

Bidang kulinari kini bukan lagi didominasi kaum wanita, namun kaum lelaki dilihat lebih menyerlah apatah lagi banyak chef-chef selebriti lelaki lebih mendapat perhatian bukan sahaja di hotel-hotel terkemuka dunia, namun di kaca TV. Oleh itu GL senaraikan empat chef lelaki terbaik dunia!

  1. JAMIE OLIVER

Chef terkemuka dari Britain ini tidak perlu diperkenalkan lagi. Fokus kepada delicacy British, beliau yang sangat terkenal dengan program The Naked Chef ini sentiasa mendapat perhatian ramai dek personaliti dan kemahirannya.

  1. NUSRET GOKCE

Pernah viral suatu ketika dahulu, Nurset atau lebih dikenali sebagai #saltbae adalah seorang yang pakar di dapur. Rupa-rupanya, beliau adalah salah seorang pemilik sebuah kedai stik terkenal di Turki dan Dubai, Nusr-Et.

  1. GORDAN RAMSAY

Gordon Ramsay mungkin chef yang paling ditakuti, namun kemahiran dan skilnya di dapur tiada siapa bisa pertikaikan. Setelah membuka restoran Gordon Ramsay au Trianon di Versailles, Perancis, beliau mendapatkan dua bintang Michelin untuk restoran tersebut menjadikan beliau satu-satunya chef yang memiliki 12 bintang Michelin.

  1. WOLFGANG PUCK

Chef Wolfgang adalah antara tukang masak veteran serta sering dianggap lagenda dalam bidang kulinari dunia, yang terkenal dek kehandalannya memasak gabungan Itali dan Amerika. Malah beliau sering kali menjadi rujukan chef-chef muda di seluruh dunia.

 

By Wan Firdaus
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

RENAISSANCE FILEM BY BEYONCÉ DITAYANGKAN DISEMBER INI

Bacaan Lanjut

“USAH RISAU TENTANG KEMASYHURAN DAN KEKAYAAN, IA AKAN DATANG SENDIRI” – DATO’ SRI BERNARD CHANDRAN #GLALPHAMEN2023

Bacaan Lanjut
Tomok diangkat sebagai Alphamen GLAM Lelaki 2023

“JANGAN MUDAH LEKA DAN LALAI DENGAN SEGALA IMPIAN YANG INDAH DI LUAR SANA” – TOMOK #GLALPHAMEN2023

Bacaan Lanjut

“KITA PERLU MENORMALISASIKAN PERBUALAN KESIHATAN MENTAL. HENTIKAN STIGMA SETIAP LELAKI PERLU “SUCK IT UP” ATAU “BE A MAN” – KHOON HOOI #GLALPHAMEN2023

Bacaan Lanjut

7 KATEGORI LELAKI WANITA SEBOLEHNYA MAHU ELAK! ADAKAH ANDA TERSENARAI?

Bacaan Lanjut

INI SEBAB-SEBAB UTAMA LELAKI ‘SAY NO’ KEPADA SEKS

Bacaan Lanjut