Skip to content

5 JEJAKA PALING BERPENGARUH DI INTERNET

5 JEJAKA PALING BERPENGARUH DI INTERNET

Kongsikan artikel ini
1 of 5

Lebih kurang sepuluh atau dua puluh tahun lalu, pasti sukar untuk anda memberi salah satu nama influencer yang mencipta nama di internet. Namun kini, personaliti YouTube atau media sosial lain sudah sebati dengan kehidupan seharian kita.

Baru-baru ini SurveyMonkey Audience melakukan satu tinjauan terhadap 1,040 orang untuk mengenal pasti siapakah influencer paling berpengaruh di internet. Ini keputusannya dari tangga terbawah hingga teratas.

MrBeast

Personaliti YouTube ini dikenali sebagai ikon semasa dengan sikap prihatinnya. Jimmy Donaldson membeli setiap barangan di kedai runcit sebagai tanda bantuan dan menyediakan tempat tinggal yang lebih baik untuk setiap anak anjing peliharaan yang dijumpainya. Sejak menjadi terkenal pada 2018, bintang berusia 22 tahun ini tidak henti-henti membuatkan 52.9 pengikutnya di YouTube berasa kagum. Dia melancarkan rangkaian burger sendiri, menganjurkan pertandingan dengan ganjaran berjuta dolar, dan menggemparkan aplikasi forum Clubhouse dengan hanya bercakap! Hanya 18.9% peserta tinjauan Donaldson, namun 70% menyukainya manakala 12% adalah sebaliknya.

 

Foto: Essentiallysports

1 of 5

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

LEE MIN-HO BERSAMA BINTANG TERKEMUKA LAIN MENGHIASI KEMPEN BOSS

Bacaan Lanjut

NB FOR JADEN SMITH VISION RACERS, TARUHAN DUA WARNA EPIK

Bacaan Lanjut

H&M MENYUNTING PETE DAVIDSON

Bacaan Lanjut

TOMMY HILFIGER KOMITED KEPADA KELESTARIAN, UMUM KERJASAMA BERSAMA SHAWN MENDES

Bacaan Lanjut

STYLISH SAAT MUSIM PERAYAAN DENGAN CALVIN KLEIN

Bacaan Lanjut

SANDRO RAIKAN GEMILANG 50 TAHUN IKON BUDAYA POP YAKNI SMILEY

Bacaan Lanjut