Skip to content

JACKIE CHAN TAWAR RM580,000 HASILKAN PENAWAR KORONAVIRUS

Kongsikan artikel ini

Bintang aksi tersohor dan popular Hong Kong, Jackie Chan menawarkan ganjaran 1 juta yuan (RM587,709) kepada mana-mana pihak yang berjaya menghasilkan penawar wabak koronavirus. Dek tahap keseriusan wabak itu yang semakin meruncing, Jackie Chan berharap ada pihak yang berjaya untuk berbuat demikian.

Menurut sumber, aktor yang membintangi filem terbaharu, Vanguard itu memuat naik status di aplikasi Weibo pada Selasa tentang rasa prihatinnya ke atas epidemik koronavirus yang kini melanda China dan puluhan lagi negara di dunia. Seniman itu berharap untuk menghulurkan bantuan semampunya selain memberikan sokongan kepada pesakit yang dijangkiti wabak berkenaan.

“Sains dan teknologi adalah kunci utama untuk mengekang gejala berkenaan. Saya percaya semua orang pun beranggapan begitu. Tidak kira mana-mana individu atau organisasi yang berjaya menghasilkan penawar koronavirus, saya mahu berterima kasih kepada mereka dengan jumlah 1 juta yuan,” katanya.

Chan bagaimanapun berharap agar orang ramai tidak memandang serong atas niatnya itu. Status Chan menerima lebih 53,000 tanda suka selain mendapat maklum balas positif daripada netizen.

“Ini bukan soal duit. Saya tidak mahu lagi melihat jalan-jalan yang semakin sepi dan rakan-rakan senegara saya berperang dengan virus itu sehingga ada yang sudah terkorban sedangkan mereka patut menikmati kehidupan,” jelasnya.

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

LEE MIN-HO BERSAMA BINTANG TERKEMUKA LAIN MENGHIASI KEMPEN BOSS

Bacaan Lanjut

NB FOR JADEN SMITH VISION RACERS, TARUHAN DUA WARNA EPIK

Bacaan Lanjut

H&M MENYUNTING PETE DAVIDSON

Bacaan Lanjut

TOMMY HILFIGER KOMITED KEPADA KELESTARIAN, UMUM KERJASAMA BERSAMA SHAWN MENDES

Bacaan Lanjut

STYLISH SAAT MUSIM PERAYAAN DENGAN CALVIN KLEIN

Bacaan Lanjut

SANDRO RAIKAN GEMILANG 50 TAHUN IKON BUDAYA POP YAKNI SMILEY

Bacaan Lanjut