Skip to content

ATASI MASALAH JERAWAT DI BADAN

Kongsikan artikel ini
2 of 2

TIP ATASI MASALAH JERAWAT DI BADAN

 

MANDI SEBELUM TIDUR

 

Sebelum tidur wajib bersihkan badan untuk mengelakan pembiakan bakteria pada badan melalui peluh. Terdapat solusi terbaru yang dikeluarkan oleh Dermalogica Clear Start melalui produk Breakout Clearing Foaming Wash berfungsi sebagai pembersih badan dan juga selamat digunakan pada wajah. Produk ini ada kandungan Salicylic Acid yang membantu masalah kulit pori tersumbat dan membersihkan sel kulit mati juga formulanya mempunyai ramuan botanikal seperti Tea Tree, Lavender dan Camellia Sinensis dan ekstrak Orange Peel. Boleh digunakan pagi dan malam sebelum tidur.

Atasi masalah jerawat

 Gambar Oleh Dermalogica Clear Start

 

TUKAR BAJU SEKERAP YANG BOLEH

 

Tukar baju dengan kerap dan disyorkan 2 kali sehari iaitu pada waktu pagi sewaktu anda bangkit tidur dan waktu malam sebelum anda tidur.

 

TUKAR TUALA, SARUNG BANTAL, CADAR TILAM DAN SELIMUT

 

Kali boleh rajinkan diri untuk tukar seminggu sekali. Kerana apabila terlalu lama anda tidak menukar ia akan mengumpul bakteria. Kalau malas, pastikan ada tuala, sarung bantal, cadar tilam dan selimut berlebihan.

 

AMALKAN DIET SEIMBANG

 

Jerawat pada badan sama seperti wajah yang perlu dijaga rapi dan akan lebih teruk jika anda tidak menjaga makanan. Jika badan tengah mengalami masalah ini, seeloknya elak makan makanan berminyak dan pedas. Makanan berebus, atau mana-mana yang sihat sangat digalakkan. Sekali-sekala cheat-day apa salahnya!

Pautan terkini CLEAR START BERSIHKAN KULIT WAJAH

2 of 2

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

TERBUKTI! PRODUK INI HILANGKAN BINTIK HITAM HANYA 2 MINGGU

Bacaan Lanjut

5 MASALAH UTAMA KULIT LELAKI DAN SOLUSINYA

Bacaan Lanjut