Skip to content

ADIBUSANA JEJAKA, YANG HANGAT FROM COUTURE FW21

Kongsikan artikel ini

FESYEN LEBIH BERSIFAT TERBUKA DAN PALING TERBARU ADALAH MELIHAT KEBANGKITAN PASARAN ADIBUSANA JEJAKA. BANYAK RUMAH FESYEN MULA MEMBINA KLIEN LELAKI MEREKA YANG TIDAK MAHU KALAH BERGAYA.

Selalunya, jika masuk minggu adibusana di Paris pasti yang menjadi tumpuan adalah wanita-wanita. Namun sejak kebelakangan ini trendnya nampak lain pula. Rumah fesyen yang moden dan dikendalikan oleh mereka yang otak geliga mula mencabar aliran fesyen adibusana. Tidak hanya tertumpu pada persembahan ceraian buat klien wanita. Kini mereka yakin dengan pasaran adibusana jejaka. Mungkin Masig kecil dibandingkan dengan nilai belanja para wanita. Tetapi inilah trend dan pasaran yang perlu diambil tahu oleh kelompok peniaga fesyen sekarang.

Adibusana buat jejaka bukanlah sesuatu yang baharu. Di Savile Row, London sudah lama menyediakan perkhidmatan ini. Tapi disana, kelihatan sedikit formal. Banyak baju yang disediakan lebih terarah pada ceraian formal. Masih mendapat teknik couture, tetapi bosan. Tidak seperti khidmat adibusana yang dipentaskan sepanjang minggu adibusana di Paris. Opsyen lebih fun, mengikut rentak koleksi semasa. GLAM Lelaki terpanggil mahu kongsikan gaya adibusana jejaka yang hangat terus daripada pentas Paris dan Itali.

1 of 5
ADBUSANA JEJAKA

Valentino berikan seleksi ceraian lebih fun serta mainan perincian setanding wanita

1 of 5

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

5 MUZIUM YANG PERLU DILAWATI SETIAP PEMINAT FESYEN

Bacaan Lanjut
Biz of Re X Portluxe: Beli-belah Untuk Sebab Baik

BIZ OF RE X PORTLUXE: BELI-BELAH AMAL UNTUK ANAK SENI

Bacaan Lanjut

VISUAL FESYEN BALENCIAGA

Bacaan Lanjut
Kompa Memeluk Alam 01

Kompa Memeluk Alam

Bacaan Lanjut

THE KAISER 1000% BE@RBRICK, KOLABORASI TERAKHIR KARL LAGERFELD

Bacaan Lanjut
FENDI X ARENA, HANGATKAN FESYEN MUSIM BUNGA 2022

FENDI X ARENA, HANGATKAN FESYEN MUSIM BUNGA 2022

Bacaan Lanjut