Skip to content

BOYHOOD BLISS

Kongsikan artikel ini

SEMANGAT KESUKANAN DAN BERDAYA KEPEKAAN TERHADAP ASPEK COUTURE SERTA MENYIMPUL KEUNGGULAN GAYA LELAKI MODEN MENJADI PERTARUHAN LOUIS VUITTON MUSIM BUNGA 2020. PRESTASI KESUKANAN BERGABUNG ELEMEN FEMININ LANGSUNG MEMECAH NORMA GAYA LELAKI.

COUTURE STREET WEAR

The game is on! Louis Vuitton mahukan konsumer mereka bebas berekspresi. Melalui trik itu, karakter lebih bertambah melalui penampilan. Aspek keselesaan yang ditonjolkan melalui ilham kesukanan yang tersemat, dimanifestasikan lagi dengan bergabung elemen ‘couture‘ lalu membawa kombinasi di luar jangkaan. Membabitkan kewibawaan dan daya kreatif Virgil Abloh dalam menghasilkan himpunan ini.

Comfort is now combined with making a statement. Tiada halangan lagi untuk golongan lelaki menonjolkan sisi yang tersendiri. Jelas pada tekstur dan reka bentuk aksesori musim ini yang diperbaharui melalui pemilihan warna, rupa dan material.

 

THE SUIT REINVENTED

Sepasang sut konvensional bukanlah percaturan Louis Vuitton untuk musim ini. Olahan kreatif sut yang menafaskan kekinian berupaya mempelbagaikan gaya-daripada gaya yang mengakali orang dengan membawa mesej ‘business suit’ kepada sesuatu yang mencadangkan ‘the party suit’.

Kebanyakan rekaan sut musim ini melanggar peraturan, seperti yang dipersembahkan potongan yang berganda. Siluet seluar boot cut menjadikannya sebagai kontras untuk rekaan sut yang dipersembahkan. Ada elemen couture yang tersemat pabila diamati sebaiknya.

 

FLOWER CHILD

Akrab dengan tema musim bunga, Louis Vuitton tak terkecuali menghadirkan rekaan berinspirasikan flora. Louis Vuitton mengulang trend ‘the garden boys’ dengan butiran floral dan kuntuman bunga hidup yang meronai pentas fesyen Louis Vuitton.

Cara penggayaan nampak luar biasa dengan tidak mempamerkan cara suai padan yang tipikal kelihatan. Virgil banyak melapiskan jaket atau kot trench di atas ceraian utamanya. Ala-ala layering for spring, mengapa tidak?

Jambangan bunga hidup yang menghiasi aksesori utama seperti harness nampak sedikit radikal dan ekspresif pada perincan-perinciannya. Senang untuk digayakan, namun perlukan keyakinan yang tinggi untuk dipadankan dengan keterampilan dan identiti peribadi.

 

By JOHAN KASSIM
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

GAYA TERBAIK MEERQEEN SEPANJANG 2023

Bacaan Lanjut

FELIX STRAY KIDS DAN SHO HIRANO ANTARA YANG MENGHADIRI LOUIS VUITTON MEN PRE-FALL 2024 DI HONG KONG

Bacaan Lanjut

5 PENAMPILAN TERBAIK SELEBRITI LELAKI DI PARIS FASHION WEEK 2024

Bacaan Lanjut
#NYFW: COOL KIDS DI PERTUNJUKAN COACH MUSIM BUNGA 2024

#NYFW: COOL KIDS DI PERTUNJUKAN COACH MUSIM BUNGA 2024

Bacaan Lanjut
CHRISTINNA KUAN, HUN HAQEEM & GUESS

CHRISTINNA KUAN, HUN HAQEEM & GUESS

Bacaan Lanjut
PELAKON KOREA SELATAN, JUNGJAE LEE UNTUK GUCCI VALIGERIA

PELAKON KOREA SELATAN, JUNGJAE LEE UNTUK GUCCI VALIGERIA

Bacaan Lanjut