Skip to content

#GLFIRSTGAYAHIDUP PENGALAMAN BUNYI PERSIS PAWAGAM DENGAN SONOS BEAM GEN 2

Kongsikan artikel ini

Sonos memperkenalkan Beam (Gen 2) yang kini dilengkapi dengan sokongan Dolby Atmos dan format audio baharu untuk memberikan pengalaman bunyi persis pawagam terus dari rumah.

Dalam menetapkan standard baharu pada pengalaman bunyi untuk televisyen, muzik, permainan video dan banyak lagi, Sonos memperkenalkan generasi kedua Beam yang terkini. Soundbar bersaiz kompak ini dilengkapi dengan sokongan Dolby Atmos dan format audio baharu seperti Amazon Music juga Ultra HD untuk memberikan pengalaman bunyi persis pawagam terus dari rumah.

Saya berpeluang mencuba sendiri Sonos Beam (Gen 2) di rumah yang memberikan pengalaman tontonan yang luar biasa. Dengan sokongan Dolby Atmos, ia melokalisasikan bunyi di sekeliling ruang rumah untuk menikmati pengalaman seperti berada di pawagam. Setiap bunyi kedengaran cukup jelas, penuh energi dan mendalam. Juga sesuai digunakan dengan lebih 100 perkhidmatan penstriman yang tersedia di aplikasi Sonos.

Pengalaman mendengar muzik atau menonton video muzik juga terasa berbeza. Dengan Amazon Music Ultra High-Definition, muzik boleh didengar dengan audio lossless hingga 24-bit / 48kHz pada pembesar suara Sonos, serta Dolby Atmos Music, sebuah format audio mendalam yang menjangkaui batasan rakaman studio tradisional dan mendedahkan setiap perincian muzik. Juga Sonos merancang untuk menambah sokongan untuk menyahkod DTS Digital Surround Sound pada akhir tahun ini.

Tidak boleh dinafikan, apa yang paling saya tertarik dengan Beam (Gen 2) adalah desainnya yang cukup sleek dan simple sebagai aksesori dekorasi rumah. Bukan sahaja reka bentuknya yang cukup mudah, malah estetika tanpa butang yang menawan itu juga mudah untuk digunakan. Atau hanya kawal bunyi atau volum menggunakan telefon pintar terus dari keselesaan sofa.

Beam (Gen 2) juga lebih lestari dengan pembungkusan yang lebih mesra alam, termasuk kertas kraft premium tanpa lapisan, kotak yang diperbuat daripada 97% kertas lestari, dan tiada busa hanya untuk sekali pakai. Sonos Beam (Gen 2) boleh didapati dengan harga jualan RM2,699 di trysonos.my.

Foto: Sonos

Baca lebih lanjut: GOPRO HERO10 BLACK – KUALITI RAKAMAN DAN PENSTABILAN VIDEO TERUNGGUL

By Muzammin Muzlan
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

good vibes festival 2024

GOOD VIBES FESTIVAL KEMBALI JULAI INI DENGAN PEGGY GOU, J BALVIN, JOJI, RUSS DAN RAMAI LAGI

Bacaan Lanjut

AURUM THEATRE LANCAR PENGALAMAN HIBURAN ULTRA-MEWAH TERBESAR DI THE EXCHANGE TRX

Bacaan Lanjut
Ruark

SISTEM MUZIK REVOLUSIONER SIRI 100 RUARK MENGHUBUNGKAN ANDA DENGAN MUZIK

Bacaan Lanjut
alif satar

“MASCULINITY IS WORKING WITH WHAT YOU HAVE AND WHAT YOU ARE GOOD AT” – ALIF SATAR #GLALPHAMEN2023

Bacaan Lanjut
GoPro Hero12 black

5 PERKARA PERLU TAHU MENGENAI GOPRO HERO12 BLACK TERBAHARU

Bacaan Lanjut

APA YANG MENARIK DENGAN HUAWEI MATEPAD AIR TERBAHARU?

Bacaan Lanjut