Skip to content

SELAMAT TINGGAL PERUT BUNCIT

SELAMAT TINGGAL PERUT BUNCIT

Kongsikan artikel ini
1 of 6

Sebilangan besar kaum lelaki di Malaysia mengalami perut buncit sebelum berkahwin. Walaupun telah mencuba pelbagai latihan juga sukatan makanan namun masih tidak membuahkan hasil lantas menemui jalan buntu.

Mungkin dengan cara yang betul dan lebih efektif dapat membantu mengurangkan perut buncit turun dengan cepat? Namun apakah helahnya? Perut buncit biasanya terjadi apabila penumpukan gas di suatu tempat di saluran gastrointestinal (GI) menyebabkan perut membesar daripada biasa. Artikel ini menyediakan teknik untuk menghilangkan perut buncit atau perut kembung dengan cepat dan menerangkan cara mengurangkan perut buncit atau perut kembung dalam jangka masa panjang. Ikuti enam teknik ini untuk memastikan perut anda kelihatan kecil dan sihat seperti satu ketika dahulu!

1. Berjalan- jalan

Berjalan- jalan

Melakukan aktiviti fizikal dapat menyebabkan usus bergerak lebih kerap, ia juga dapat membantu mengeluarkan gas dan najis yang berlebihan didalam badan. Berajalan-jalan juga perlu diselaraskan dengan teknik pernafasan yang betul agar saluran pernafasan antara hidung ke perut lancar dan dapat memberikan kelegaan cepat dari tekanan gas.

1 of 6

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

PRODUK TERBARU APPLE SPRING LOADED EVENT

Bacaan Lanjut

PENCIPTAAN TERPINTAR: DYSON LIGHTCYCLE MORPH

Bacaan Lanjut
TIPS KEKAL CERGAS SEMASA RAMADHAN

TIP KEKAL CERGAS SEPANJANG RAMADHAN

Bacaan Lanjut
Toxic Masculinity Dalam Kesihatan Mental Dan Fizikal

Toxic Masculinity Dalam Kesihatan Mental Dan Fizikal

Bacaan Lanjut

TUJUH PETUA TIDUR LENA PALING EFEKTIF

Bacaan Lanjut
Slow Seks - Menjadikan Hubungan Seks Lebih Intim

Slow Seks: Adegan Seks Lebih Intim

Bacaan Lanjut