Skip to content

SELAMAT TINGGAL PERUT BUNCIT

SELAMAT TINGGAL PERUT BUNCIT

Kongsikan artikel ini
1 of 6

Sebilangan besar kaum lelaki di Malaysia mengalami perut buncit sebelum berkahwin. Walaupun telah mencuba pelbagai latihan juga sukatan makanan namun masih tidak membuahkan hasil lantas menemui jalan buntu.

Mungkin dengan cara yang betul dan lebih efektif dapat membantu mengurangkan perut buncit turun dengan cepat? Namun apakah helahnya? Perut buncit biasanya terjadi apabila penumpukan gas di suatu tempat di saluran gastrointestinal (GI) menyebabkan perut membesar daripada biasa. Artikel ini menyediakan teknik untuk menghilangkan perut buncit atau perut kembung dengan cepat dan menerangkan cara mengurangkan perut buncit atau perut kembung dalam jangka masa panjang. Ikuti enam teknik ini untuk memastikan perut anda kelihatan kecil dan sihat seperti satu ketika dahulu!

1. Berjalan- jalan

Berjalan- jalan

Melakukan aktiviti fizikal dapat menyebabkan usus bergerak lebih kerap, ia juga dapat membantu mengeluarkan gas dan najis yang berlebihan didalam badan. Berajalan-jalan juga perlu diselaraskan dengan teknik pernafasan yang betul agar saluran pernafasan antara hidung ke perut lancar dan dapat memberikan kelegaan cepat dari tekanan gas.

1 of 6

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

KONTRAS DAN CETAKAN LIAR JADI CIRI KHAS KOLEKSI LA VACANZA 2022

Bacaan Lanjut

VISI KREATIF MARNI UNTUK UNIQLO

Bacaan Lanjut

TIP GROOMING TAMPIL SEGAK BUAT JEJAKA

Bacaan Lanjut

3 RAHSIA DIET SELEBRITI LELAKI KOREA

Bacaan Lanjut

5 MAKANAN TERBAIK UNTUK ZAKAR LEBIH KUAT

Bacaan Lanjut

INI PUNCA WAJAH KELIHATAN TUA DARI USIA SEBENAR

Bacaan Lanjut