Skip to content

kilang zenith

KILANG ZENITH BERTUKAR JADI KANVAS SENI

Kongsikan artikel ini

Sejak usia 12 tahun lagi Felipe Pantone sudah menghasilkan seni. Memori pertamanya adalah menghasilkan lukisan grafiti. Kemudian, cintanya dalam penghasilan seni reka ini membawanya untuk menelaah di Valencia. Terus membina resumenya di kota itu. Membesar dalam dua dunia, analog dan digital membuatkan Pantone bijak memadukan dua dunia yang jauh berbeza. Permainan rona prisma menjadi aset penting buat Pantone. Maka, itulah yang dijadikan asas pada seni barunya buat kilang Zenith.

kilang zenith

Felipe Pantone

Melalui seni buat bangunan kilang Zenith ini, Pantone mahu mewujudkan garisan samar antara digital dan realiti. Dia meninggalkan semua latihan dan ajar sewaktu menuntut di universiti dan melawan araus seni sekarang. Pantone menggunakan seni teknologi moden dan untuk melaksanakan ideanya. Visi ini cukup dengan DNA Zenith itu sendiri. Jenama jam tangan ini juga percaya pada melestarikan seni tradisional pertukangan jam tangan dengan rentak lebih moden.

KILANG ZENITH

“Saya cukup bertuah dapat berkolaborasi dengan jenama jam tangan yang saya benar kagumi. Juga, diberi peluang untuk menukar lokasi yang penuh sejarah ini kepada satu hasil kerka yang cukup bermakna. Ucapan terima kasih saya berikan pada Zenith kerana percaya pada bakat saya dalam menukar bangunan yang bersejarah ini,” ujar Felipe Pantone.

Kilang Zenith bertukar dengan elektik prisma pelbagai rona

 

Pautan Berkenaan: CAPTAIN COOK BRONZE RADO LIGA FATTAH AMIN

 

By Aizat Aidid
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

LOUIS VUITTON AEROGRAM SIMBOL APRESIASI MODEN

LOUIS VUITTON AEROGRAM SIMBOL APRESIASI MODEN

Bacaan Lanjut
Tambour Twenty Penaklukan Arloji Terhebat LV 07

TAMBOUR TWENTY PENAKLUKAN ARLOJI TERHEBAT LV

Bacaan Lanjut
Trio of Playfulness 01

TRIO OF PLAYFULNESS

Bacaan Lanjut

KAMEHAMEHAAA! SWATCH LANCAR KOLEKSI BERSAMA DRAGON BALL Z

Bacaan Lanjut
Pertembungan Panthère de Cartier nan Liar 08

Pertembungan Panthère de Cartier nan Liar

Bacaan Lanjut

#GL15TAHUN HIS LASTING IMPACT, KENJI CHAI

Bacaan Lanjut