Skip to content

kilang zenith

KILANG ZENITH BERTUKAR JADI KANVAS SENI

Kongsikan artikel ini

Sejak usia 12 tahun lagi Felipe Pantone sudah menghasilkan seni. Memori pertamanya adalah menghasilkan lukisan grafiti. Kemudian, cintanya dalam penghasilan seni reka ini membawanya untuk menelaah di Valencia. Terus membina resumenya di kota itu. Membesar dalam dua dunia, analog dan digital membuatkan Pantone bijak memadukan dua dunia yang jauh berbeza. Permainan rona prisma menjadi aset penting buat Pantone. Maka, itulah yang dijadikan asas pada seni barunya buat kilang Zenith.

kilang zenith

Felipe Pantone

Melalui seni buat bangunan kilang Zenith ini, Pantone mahu mewujudkan garisan samar antara digital dan realiti. Dia meninggalkan semua latihan dan ajar sewaktu menuntut di universiti dan melawan araus seni sekarang. Pantone menggunakan seni teknologi moden dan untuk melaksanakan ideanya. Visi ini cukup dengan DNA Zenith itu sendiri. Jenama jam tangan ini juga percaya pada melestarikan seni tradisional pertukangan jam tangan dengan rentak lebih moden.

KILANG ZENITH

“Saya cukup bertuah dapat berkolaborasi dengan jenama jam tangan yang saya benar kagumi. Juga, diberi peluang untuk menukar lokasi yang penuh sejarah ini kepada satu hasil kerka yang cukup bermakna. Ucapan terima kasih saya berikan pada Zenith kerana percaya pada bakat saya dalam menukar bangunan yang bersejarah ini,” ujar Felipe Pantone.

Kilang Zenith bertukar dengan elektik prisma pelbagai rona

 

Pautan Berkenaan: CAPTAIN COOK BRONZE RADO LIGA FATTAH AMIN

 

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

Big Bang Unico Summer 01

Big Bang Unico Summer

Bacaan Lanjut

HUAWEI WATCH 3 SERIES KINI DI MALAYSIA

Bacaan Lanjut
Dail Hijau Monaco 01

Dail Hijau Monaco

Bacaan Lanjut

4 SEBAB GARMIN FORERUNNER 55 TERBAIK BUAT PELARI DAN ATLET

Bacaan Lanjut
Pemelihara Masa Depan Rolex 01

Pemelihara Masa Depan Rolex

Bacaan Lanjut
The Man of the Hour 01

THE MAN OF THE HOUR

Bacaan Lanjut