Saat artikel ini ditulis, filem studio Marvel, Spiderman: Far From Home sedang hangat ditayangkan di seluruh pawagam seluruh Malaysia. Khabarnya filem ini telah memecah rekod dengan kutipan sebanyak $39.3 juta untuk kutipan pembukaan hari Khamis. Way to go Spiderman! Filem yang merupakan sekuel kepada filem Spiderman: Homecoming dan selepas kejadian Avengers: Endgame, Peter Parker dan kawan-kawannya membuat keputusan untuk pergi bercuti musim panas ke Eropah namun percutiannya diganggu oleh satu kuasa jahat yang baru.

Namu tidak disangkalkan, filem Spiderman ini turut berjaya dek persona pelakon utamanya, iaitu Tom Holland di mana karisma dan aura menepati ciri-ciri superhero kegemaran ini atau your friendly “neighborhood”. Tanpa membuang masa, GL senaraikan 10 fakta tentang Tom Holland yang tidak semua tahu.

Untuk artikel berkaitan, klik sini

1 of 10

1. Tom Holland dikhabarkan mengalahkan hampir 1500 aktor lain yang turut menjalani ujibakat untuk watak Peter Parker. Antara pelakon-pelakon lain adalah Natt wolff, Asa Butterfield, dan Logan Lerman.

1 of 10