Skip to content

DOKUMENTARI HIDUP & MATI HEATH LEDGER BAKAL DITAYANGKAN

Kongsikan artikel ini

Siapa yang tidak kenal dengan pelakon Heath Ledger bukan? Kali terakhir beliau beraksi di layar perak adalah melalui filem The Dark Knight di mana persembahan epiknya itu mendapat pengiktirafan di pentas Anugerah Akademi yang ke 81 pada tahun 2008 yang melayakkan beliau untuk merangkul anugerah Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik. Namun malangnya, akibat pengambilan dadah berlebihan, Heath dilaporkan mati di rumahnya pada 22 Januari 2008 di rumahnya.

Dan baru-baru ini, khabarnya sebuah dokumentari tv berkisar hayat dan pemergiannya kini dalam pembikinan dan bakal ditayangkan pada bulan Mei 2017 nanti melalui saluran kabel tv Spike. Dokumentari yang berjudul I Am: Heath Ledger itu berkisarkan tentang naik turun kehidupan Heath Ledger termasuk kisah peribadi dan percintaannya bersama aktres Michelle Williams.

(Photo credit: Getty Images)

Selain terkenal dengan watak The Joker dalam filem The Dark Night Rises, Heath Ledger sebelum ini turut terkenal dengan beberapa naskah unggul seperti Brokeback Mountain, The Patriot, A Knights Tale dan banyak lagi.

Oleh Wan Mohd Firdaus, 16 Mac 2017

 

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

LEE MIN-HO BERSAMA BINTANG TERKEMUKA LAIN MENGHIASI KEMPEN BOSS

Bacaan Lanjut

NB FOR JADEN SMITH VISION RACERS, TARUHAN DUA WARNA EPIK

Bacaan Lanjut

H&M MENYUNTING PETE DAVIDSON

Bacaan Lanjut

TOMMY HILFIGER KOMITED KEPADA KELESTARIAN, UMUM KERJASAMA BERSAMA SHAWN MENDES

Bacaan Lanjut

STYLISH SAAT MUSIM PERAYAAN DENGAN CALVIN KLEIN

Bacaan Lanjut

SANDRO RAIKAN GEMILANG 50 TAHUN IKON BUDAYA POP YAKNI SMILEY

Bacaan Lanjut