Skip to content

PUPUR WAJAH MULTIFUNGSI BERI TENAGA BAHARU

Kongsikan artikel ini
1 of 2

Siapa yang tidak mahukan penjagaan kulit bersifat multifungsi yang bertindak sebagai pembersih, skrub dan pupur wajah! Sothys perkenalkan Energizing Facial Cleanser yang bersifat gender neutral. 

Apabila anda berada di lorong barang penjagaan kulit, tentu anda akan menemui sebilangan pencuci muka atau pelbagai botol-botol lain dengan label yang berbeza. Baik pencuci muka, toner, pelembap wajah, serum, atau berbagai lagi produk untuk menghilangkan kekotoran atau merawat wajah. Tetapi, tidak diragui lagi hampir 90% produk semuanya lebih diberikan fokus dan khusus buat wanita. Ada juga sebilangan produk yang lebih unisex, tetapi selalunya lelaki tidak mempunyai pilihan yang banyak dan akhirnya menggunakan produk penjagaan kulit wanita. Kebanyakan individu (lelaki) pasti tertanya-tanya bahawa adakah benar kulit lelaki dan wanita sangat berbeza? Buat lelaki dan wanita yang telah mendirikan rumah tangga pula, pasti terfikir adakah mereka benar-benar memerlukan dua pencuci muka yang berasingan, lalu mengambil ruang di bilik mandi?

Secara biologi, YA! Memang kulit wajah buat lelaki dan wanita sangat berbeza. Untuk lelaki, kulit wajah lebih cenderung mempunyai lapisan epidural yang lebih tebal dengan pori-pori yang lebih besar, mudah tersumbat dengan kotoran serta minyak yang berlebihan. Lelaki juga kehilangan kolagen, protein penguat kulit, dan berada pada kadar yang lebih perlahan daripada wanita. Selain itu, terdapat juga faktor masalah rambut wajah, kerana lelaki biasanya perlu mencukur wajah secara teratur dapat mengikis dan merosakkan kulit.

Produk penjagaan kulit wanita telah lama menguasai pasaran, dan pembersih yang ditujukan untuk lelaki pula pada umumnya berkisar pada beberapa elemen untuk memastikan atau membezakan produk tersebut berbau lebih maskulin. Antara elemen yang perlu dikekalkan adalah seperti penggunaan skema warna bungkusan atau label klinikal yang lebih gelap, lebih banyak rempah yang perlu digunakan, penggunaan buah dikurangkan, dan banyak lagi. Malah ramai yang kurang pasti tentang elemen atau faktor sebenar dalam memilih atau menentukan pembersih mana yang sesuai buat kulit wajah. Ia sememangnya bergantung kepada jenis kulit setiap individu, sama ada kulit wajah lebih normal, kering, berminyak, kombinasi, atau sensitif. Kemudian barulah elemen dalam mempertimbangkan ramuan dalam produk tersebut, dapat memainkan peranan yang sesuai dalam merawat kulit secara menyeluruh.

Terbaru dari Sothys Paris adalah produk Energizing Facial Cleanser merupakan pembersih wajah harian yang sangat sesuai untuk membersihkan kulit dari kekotoran dalam satu langkah. Produk ini juga membersih secara 3-dalam-1 dan sesuai digunakan untuk semua jenis kulit. Dengan formulanya yang lebih moden untuk memastikan kesempurnaan dan keserasian buat semua jenis kulit, ia sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita. Pembersih yang serbaguna ini menggunakan bahan-bahan aktif seperti batu gunung berapi yang kaya dengan magnesium mengurangkan kesan penghalang toksin, serta biji Rhyolite, dengan mikrodermabrasi tonik yang tidak agresif. Maka ia lebih lembut pada wajah, beri kesegaran dengan segera serta mampu menyahtoksinkan kulit. Koleksi ini akan berada di pasaran pada 1 Mac 2021.

1 of 2

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

FORMULA ANTIBAKTERIA PILIHAN MANDIAN MASA KINI

Bacaan Lanjut

GONG YOO UNTUK TOM FORD BEAUTY

Bacaan Lanjut

LEE MIN-HO BERSAMA BINTANG TERKEMUKA LAIN MENGHIASI KEMPEN BOSS

Bacaan Lanjut

GODAAN LELAKI TERLETAK PADA JAMBANGNYA! 6 SEBAB PERLU ANDA TAHU

Bacaan Lanjut

KONTRAS DAN CETAKAN LIAR JADI CIRI KHAS KOLEKSI LA VACANZA 2022

Bacaan Lanjut

SANTAI BERGAYA, MICHAEL KORS & ELLESSE BERSATU

Bacaan Lanjut