Skip to content

GUNA MATERIAL KAKTUS, ONITSUKA TIGER MEMPERKENALKAN MEXICO 66™ CACTFUL™

Kongsikan artikel ini

Onitsuka Tiger melancarkan sniker MEXICO 66™ CACTFUL™ terbaharu yang buat pertama kalinya menggunakan material daripada pokok kaktus.

Variasi warna persis anugerah alam semula jadi, yang sukar diungkapkan pada kulit asli. Onitsuka Tiger terus mempersembahkan koleksi kontemporari yang menggabungkan fesyen dengan sukan, serta warisan bersama daya inovasi. Kali ini, jenama asal Jepun ini melancarkan sniker MEXICO 66™ CACTFUL™ yang buat pertama kalinya menggunakan material daripada pokok kaktus.

Kasut sniker terbaharu, MEXICO 66™ CACTFUL™merupakan versi terkini daripada desain ikonik MEXICO 66™ yang buat pertama kalinya menggunakan lebih 20 peratus bahan daripada kaktus pada bahagian atas kasut.

Penggunaan bahan baharu dengan barisan jurutera DESSERTO® yang menggunakan gentian kaktus Mexico sebagai bahan mentah untuk bahagian atas rekaan kasut. Selain proses pengeluaran yang dapat pengurangan impak terhadap alam sekitar, ia juga memenuhi piawaian oleh teknologi pintar Onitsuka Tiger pada skala global.

Glenn Yong, Gulf Kanawut & Yamato

Dalam mengekalkan elemen reka bentuk ikonik MEXICO 66™, lima rona istimewa tersedia untuk meningkatkan lagi tekstur lembut yang menjadi salah satu ciri utama material ini, dan sukar untuk dinyatakan pada kulit asli. Antara ciri lain bahan daripada kaktus ini adalah bersifat ringan, yang digunakan sepenuhnya pada rekaan kasut, selain mengandungi bahagian bahan kitar semula pada tali kasut serta beberapa bahagian lain.

Hubungan erat antara Onitsuka Tiger dengan Mexico bermula sekitar tahun 1966 lagi. “Mexico Lines” atau kini dikenali sebagai Onitsuka Tiger Stripes, telah diperkenalkan sebagai Onitsuka Tiger pada 1966. Rangkaian kasut yang telah dipakai oleh atlet Jepun ketika Sukan Olimpik Mexico 1968 itu menjadi akar umbi kepada nama model serta rekaan era ini.

Genki Iwahashi

Seleksi sniker MEXICO 66™ CACTFUL™ boleh didapati pada harga RM610 bermula Januari 2023 di butik utama di 15 negara seluruh dunia.

 

Foto: Onitsuka Tiger Malaysia

Baca lebih lanjut: DUA SPACE DANCE THEATRE, SUTRA FOUNDATION & DIDANCE MEMPERSEMBAH ‘RENTAK BUMI 2.0’ DISEMBER INI

By Muzammin Muzlan
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

10 SNEAKER LELAKI PALING BERGAYA UNTUK KEGUNAAN HARIAN

10 SNEAKER LELAKI PALING BERGAYA UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Bacaan Lanjut

CNCRD, PLATFORM DIGITAL TEMPATAN PERTAMA BUAT PENCINTA SNIKER

Bacaan Lanjut

NEW BALANCE DEBUT SILUET 1906R TERBAHARU DI MALAYSIA

Bacaan Lanjut

ART IN MOTION: SNIKER IKONIK ASICS SPORTSTYLE BERSAMA ARTIS SENI ASIA TENGGARA

Bacaan Lanjut

SEMANGAT KELESTARIAN SKECHERS BERSAMA PARK SEO-JUN

Bacaan Lanjut

LEGO BOTANICAL, HADIAH ISTIMEWA HARI IBU DAN ILHAM DEKORASI LEBARAN 2022

Bacaan Lanjut