Skip to content

5 SEBAB KOLEKSI MUSIM BUNGA 2023 UNIQLO U ADALAH KOLEKSI ASAS TERBAIK.

Kongsikan artikel ini

TELAH BERMUSIM-MUSIM UNIQLO U DIHADIRKAN. DAN MUSIM INI MASIH KEKAL DIBAWAH PIMPINAN KREATIF CHRISTOPHE LEMAIR. KOLEKSI MUSIM INI MENGILHAMI TEMA ‘A SENSE OF EASE’, MEWUJUDKAN TAMPILAN SEDERHANA YANG MODEN.

Untuk koleksi Uniqlo U musim ini, Christophe LeMair menciptakan kesan mewah serta nyaman dalam setiap rekaan terkandung. Kolaborasi ini menyimbolkan energi dan terangnya musim bunga. Mengilhami tema ‘A Sense of Ease’, menawarkan koleksi pakaian modular moden yang klasik berpaksikan pakaian asas yang menyamankan penampilan. 

1. MENGGUNAKAN MATERIAL YANG BERMUTU DAN SELESA

Helaian dilapisi secara lembut, material kapas dan AIRism yang menyegarkan membaluti helaian luar bersifat utilitarian, langsung mencipta koleksi pakaian asas yang versatil dan penuh gaya. Disuntik nuansa warna yang ‘playful’ dan elegan, yang mana menggabungkan warna neutral yang bersahaja dan biru juga kuning air. Bersama palet warna terang seperti hijau, jingga, kuning, ungu dan merah jambu sebagai opsyen warna yang mencerminkan identiti musim bunga dan panas. 

2. PAKAIAN ASAS YANG VERSATIL

Koleksi lengkap pakaian asas yang versatil dalam olahan moden namun bernada klasik. Kemeja berjalur seersucker dan seluar pendek kapas berpotongan lebar serba selesa bersesuaian dengan stail musim panas. 

Jaket utiliti bersaiz besar merupakan siluet baharu untuk pakaian luar. Kemeja T lengan ¾ leher kru diserlahkan lagi dengan corak berkotak-kotak. Seluar ‘parachute’ adalah utilitarian dan mudah dengan tali serut boleh laras pada bahagian hujung seluar. 

3. PELBAGAI AKSESORI BARU 

Topi BLOCKTECH dan topi bucket yang baharu hadir dalam dua saiz sesuai dengan bentuk dan fungsi. Manakala beg bahu bertali yang merupakan pilihan ramai kembali untuk musim ini. 

4. RINGKAS DAN BERGAYA

Dikenali sebagai koleksi yang menaruh perhatian besar pada konsep minimalis, koleksi tersebut turut mewujudkan penampilan sederhana, namun tetap menonjolkan sisi elegan. Konsep berikut dicerminkan cemerlang melalui potongan siluet yang tajam dan pesona gaya yang terpancar. 

5. PENINGKATAN KUALITI HIDUP

Melalui koleksi yang cemerlang ini, UNIQLO dan Christop LeMaire ingin mewujudkan seragam moden yang memiliki erti, iaitu dengan meningkatkan kualiti hidup melalui ketelitian, akses dan kualiti tinggi. 

Artikel berkaitan: VISI KREATIF MARNI UNTUK UNIQLO

 

By Johan Kassim
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

6 SEBAB KENAPA LELAKI PERLU BERJAMBANG

Bacaan Lanjut

5 SEPATU BOOT LELAKI TERBAIK MESTI MILIKI

Bacaan Lanjut

TIPS UNTUK MEMILIH DAN MENGGAYAKAN FESYEN OVERSIZED

Bacaan Lanjut

BOSAN ASYIK KENA FRIEND ZONE? INI CARA TERBAIK UNTUK BREAK-FREE!

Bacaan Lanjut

7 KATEGORI LELAKI WANITA SEBOLEHNYA MAHU ELAK! ADAKAH ANDA TERSENARAI?

Bacaan Lanjut

KENALI TENGKU AMIR NASSER IBRAHIM, PUTERA ANGKAT YDP AGONG DAN RAJA PEMAISURI AGONG

Bacaan Lanjut