Skip to content

ELEKTRIFIKASI VOLVO XC60 YANG LEBIH PINTAR

Kongsikan artikel ini

Volvo Car Malaysia memperkenalkan XC60 baharu yang kini lebih pintar menuju masa hadapan dalam elektrifikasi ‘infotainment’ dengan intergrasi teknologi perkhidmatan Google terkini.

Dalam mengorak langkah ke hadapan kea rah elektrifikasi, Volvo Car Malaysia terus meningkatkan lagi teknologi dan inovasi kepada model terbaharu, Volvo XC60. Model baharu ini kini lebih pintar ke hadapan dalam elektrifikasi ‘infotainment’ dengan intergrasi teknologi perkhidmatan Google., selain ciri-ciri keselematan tambahan dan desain luaran yang segar memukau.

Volvo XC60 adalah kemuncak kepada perkongsian antara Volvo Cars dan Google untuk menyediakan sistem maklumat hibur yang pertama seumpamanya, lengkap dengan pelbagai perkhidmatan Google. Model yang dipertingkatkan ini akan menampilkan Pakej Perkhidmatan Digital baharu yang terdiri daripada Google Assistant dengan kawalan suara bersepadu yang membolehkan pengawalan ke atas banyak aplikasi dalam kereta termasuk Google Maps. Lantas, ia membolehkan lebih banyak perkara dapat dilaksanakan tanpa gangguan pemanduan, sekaligus menghindari keperluan untuk melepaskan tangan dari stereng.

Volvo XC60 baharu menampilkan reka bentuk Scandinavia yang kaya dengan penambahan halus pada desain bahagian luar. Ia termasuk gril, bampar hadapan dan warna luaran yang baharu. Untuk Recharge T8 pula, ia bakal muncul dengan reka bentuk roda aloi potongan berlian hitam 19” 6-multispoke hitam dan juga sistem bunyi Bowers dan Wilkins untuk bahagian dalam.

Lebih Pintar Ke Hadapan

Volvo XC60 lebih pintar dalam mempersembahkan pelbagai rangkaian mod pemanduan, disesuaikan dengan pilihan pemandu sendiri.  Daripada mod Elektrik Tulen dengan pelepasan paip ekor sifar untuk kesedaran alam sekitar kepada mod Kuasa untuk mereka yang suka memandu, pasti memberikan pemanduan moden ke masa hadapan.

Varian ini turut dilengkapkan enjin berkembar 4 silinder 2.0L dengan transmisi automatik 8-kelajuan dengan Geartronic. Enjin dibantu oleh pengecas super serta pengecas turbo, menghasilkan 407hp dengan tork 640Nm, dengan 87hp dan 240Nm daripada bateri. Volvo XC60 baharu telah menjalani pecutan abad dalam 5.3 saat, serta memiliki kecekapan bahan api 2.2 liter setiap 100km.

Dengan harga bermula RM325,449.00, Volvo XC60 sudah tersedia di semua pengedar sah Volvo di seluruh negara. Tempahan atas talian juga boleh dibuat melalui laman web Volvo Car Malaysia di sini.

Foto: Volvo Car Malaysia

Baca lebih lanjut: DARI STADIUM KE LAYAR PERAK, 5 ATLET YANG KINI BERGELAR BINTANG FILEM HOLLYWOOD

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

BMW X4 – ELEKTRIFIKASI, SPORTY DAN PENUH SOFISTIKASI

Bacaan Lanjut

BMW 5 SERIES PENERAJU PERUBAHAN BAHARU

Bacaan Lanjut

SENSASI MINI ELECTRIC GENERASI TERKINI

Bacaan Lanjut

Porsche Taycan Cross Turismo: Kereta Sport Elektrik All-Rounder

Bacaan Lanjut

Recharge Bersama Volvo XC40 Recharge T5

Bacaan Lanjut
PUNCA ANAK ELON MUSK MEMOHON UNTUK MENUKAR NAMA DAN JANTINA

ELON MUSK BUKAN LAGI INDIVIDU TERKAYA DI DUNIA

Bacaan Lanjut