Skip to content

Makan Ini Untuk Meningkatkan Stamina Seksual dan Orgasme

Kongsikan artikel ini

Amalkan diet mudah ini untuk suntikan stamina dan orgasme lebih lama dalam memberikan kesihatan dan kepuasan seksual yang maksima.

 

Setiap lelaki, juga wanita mahukan kesihatan seksual yang terbaik. Kesihatan seksual sangat penting dalam memainkan peranan yang besar untuk kesejahteraan fizikal dan mental seseorang. Oleh itu, diet dan pemakanan perlu diberikan perhatian. Bukan sahaja dalam memberikan nutrisi dan vitamin kepada badan, makanan memainkan peranan utama dalam membantu meningkatkan orgasme dan kepuasan bersama pasangan anda.

Berikut adalah lima makanan yang boleh diamalkan ke dalam diet anda untuk membantu meningkatkan stamina seksual dan orgasme yang lebih lama di kamar nanti:

  1. Sayur Bayam

Seperti karakter kartun Popeye, sayur bayam akan memberikan suntikan tenaga yang bagus untuk lelaki. Ia dikenali sebagai Viagra natural. Sayur bayam diperkaya dengan kandungan vitamin dan nutrisi yang dapat menghasilkan horman seksual. Selain itu, asid amino yang bertukar menjadi nitrik oksida di dalam badan akan membantu dan meningkatkan ereksi bertahan dengan lebih lama.

  1. Ikan Salmon

Salmon dan makanan laut lain seperti sardin dan tuna mengandungi kandungan asid lemak omega-3 yang tinggi. Ia dapat merangsang pengaliran darah ke seluruh badan, selain dapat mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Kajian mendapati amalan diet Mediterranean yang banyak menggunakan makanan laut dan bijian sempurna dapat meningkatkan fungsi ereksi yang lebih berkesan.

  1. Jus Delima

Ramai yang sudah tahu kebaikan buah delima kepada kesihatan secara keseluruhannya. Tetapi, jus buah delima juga baik untuk lelaki yang mempunyai masalah ereksi. Diperkaya dengan antioksidan, jus buah delima dapat melancarkan pengaliran darah ke dalam zakar. Ia juga mengandungi kandungan gula yang tinggi dalam memberikan sumber tenaga yang diperlukan untuk orgasme yang lebih lama.

  1. Coklat Gelap

Selain masalah pengaliran darah, tekanan dan keresahan juga memainkan peranan dalam kesihatan seksual lelaki. Pakar kesihatan juga menganggarkan ia meliputi 20 peratus daripada keseluruhan punca masalah ereksi. Pengambilan coklat gelap ke dalam diet anda dapat mengurangkan tahap tekanan dalam diri. Kandungan koko dapat meningkatkan hormon serotonin untuk membantu mood anda, lantas anda akan berasa lebih tenang di kamar nanti.

  1. Tembikai

Buah tembikai bukan sahaja cukup menyegarkan dimakan ketika cuaca panas, ia juga kaya dengan nutrisi yang bagus untuk kesihatan seksual. Tembikai merupakan antara sumber L-citrulline natural yang paling tinggi, sejenis asid amino yang akan membantu ereksi anda menjadi lebih keras. Ia merangsang aliran darah menjadi lebih lancar ke dalam zahar, lantas dapat meningkat stamina anda nanti.

 

Baca lebih lanjut: 7 BUKU BUAT RUJUKAN GAYA LELAKI TAHUN INI

Foto: Getty Images

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

SEKS LEBIH LAMA, AMALKAN MAKANAN INI

Bacaan Lanjut
BERDEPAN KEKECEWAAN SEKSUAL MUNGKIN ANDA JUGA MANGSA!

BERDEPAN KEKECEWAAN SEKSUAL? MUNGKIN ANDA JUGA MANGSA!

Bacaan Lanjut

MORY SACKO, RESTORAN LOUIS VUITTON PERTAMA

Bacaan Lanjut

MOONLIT FEVER DI W KUALA LUMPUR

Bacaan Lanjut

5 TIP MUDAH PENJAGAAN ZAKAR UNTUK KEKAL SIHAT DAN KUAT!

Bacaan Lanjut

NEO-FOODISM DI FLOCK, W KUALA LUMPUR

Bacaan Lanjut