Skip to content

4 SELEBRITI HOLLYWOOD YANG JUGA AKTIVIS ALAM SEKITAR

Kongsikan artikel ini

The world is dying…dan kita semuanya memerlukan usaha yang lebih dalam memelihara dan memulihara dunia yang semakin dihimpit dengan pelbagai bencana dan kemerosotan dek kerakusan manusia. Bencana terkini adalah kebakaran hutan yang merebak di seluruh hutan Australia. Namun, GL mengagumi beberapa aktivis dari kalangan selebriti ini yang masih aktif dalam memelihara alam sekitar menggunakan pengaruh mereka.

1. MARK RUFFALO 

Mark Ruffalo adalah salah seorang penyokong dan pembela alam sekitar dan menentang isu saluran paip Keystone XL yang memfokuskan kesan industri minyak dan gas ke atas bumi.

2. STING

The Rainforest Foundation telah dicipta oleh Sting dan isterinya, Trudie Styler. Organisasi ini beroperasi untuk menyelamatkan hutan hujan tropika, dan telah membantu mengekalkan lebih daripada 115,000 kilometer persegi.

3. ADRIAN GRENIER

Adrian sememangnya dikenali menyokong 19 badan amal dan kebanyakannya terlibat dengan isu-isu yang merosakkan persekitaran dan bagaimana ia mempengaruhi bekalan makanan. Dia juga mempunyai rancangan sendiri, “Alter Eco”.

4. LEONARDO DICAPRIO

Leonardo sememangnya aktivis alam sekitar yang terkenal. Beliau pernah menghasilkan dokumentari alam sekitar, The 11th Hour. Beliau turut berkhidmat dan menyokong hak aktivisme haiwan dan alam sekitar iaitu Persekutuan Hidupan Liar Dunia (WWF) dan Global Green USA.

Mandatory Credit: Photo by Buckner/Variety/REX/Shutterstock (5343725bt)

 

 

 

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

EKSPRESI & EKSPLORASI LAWRENCE WONG

Bacaan Lanjut

NAK MALU APA! DR. SHEIKH MUSZAPHAR KINI SEORANG FOOD RIDER

Bacaan Lanjut

MACAM-MACAM! ANSEL ELGORT KONGSI GAMBAR BOGEL UNTUK KUTIP DANA COVID-19

Bacaan Lanjut

PELANTUN ‘JANUARI’, GLENN FREDLY MENINGGAL DUNIA

Bacaan Lanjut

JOE FLIZZOW – HIP HOP ROYALTY

Bacaan Lanjut

COVID-19: MENGENANG JASA FRONTLINERS, PEREKA-PEREKA FESYEN INI MEMBANTU DENGAN CARA TERSENDIRI

Bacaan Lanjut