Skip to content

PENYANYI WATCH ME, SILENTO DITAHAN ATAS TUDUHAN MEMBUNUH

PENYANYI WATCH ME, SILENTO DITAHAN ATAS TUDUHAN MEMBUNUH

Kongsikan artikel ini

Pasti anda masih ingat lagu Watch Me (Whip/Nae Nae) yang menjadi kegilaan pada tahun 2015. Dua hari lalu, penyanyi dan komposer lagu tersebut, Silento ditangkap atas dakwaan membunuh.

Lebih mengejutkan, mangsa adalah sepupunya sendiri, Frederick Rooks yang berusia 34 tahun. Silento ditahan pada Isnin lalu dan ditempatkan di Penjara DeKalb, menurut kenyataan daripada jabatan polis DeKalb di Twitter.

Silento atau nama sebenarnya Richard Lamar Ricky Hawk ditangkap selepas polis menyiasat kematian Rooks yang ditemui dengan beberapa kesan tembakan di sebuah kediaman di Panthersville, Georgia pada 21 Januari lalu.

Jurucakap polis, Michaela Vincent memberitahu media bahawa setelah siasatan menyeluruh dilakukan, penyanyi rap itu dikenal pasti sebagai sepupu mangsa dan orang yang bertanggungjawab atas pembunuhan Rooks.

Silento yang mula dikenali selepas video muzik Watch Me mendapat 1.8 bilion tontonan di YouTube mempunyai rekod lampau dengan pihak polis. Dia pernah ditahan dua kali pada Ogos tahun lalu atas keganasan domestik dan serangan bersenjata.

Dia dibawa ke dalam tahanan pada 28 Ogos setelah gangguan domestik dilaporkan di Santa Ana, California. Namun dibebaskan dengan tuduhan memukul dengan tujuan memberi hukuman kepada pasangan atau keluarga.

Hari berikutnya, polis melaporkan penyanyi ini dilihat memegang kapak di tangan, dikhabarkan sedang melilau mencari teman wanitanya di Los Angeles. Dia kemudian ditangkap tidak jauh dari lokasi tersebut dan didakwa atas dua tuduhan serangan bersenjata oleh Pejabat Peguam Daerah Los Angeles. Tarikh perbicaraan ditetapkan pada 22 Mac akan datang.

Belum reda berita keganasan tersebut, muncul lagi kes baharu. Dia ditahan dua bulan kemudian pada pukul tiga pagi atas kesalahan memandu.

Menurut laporan, Silento memandu pada kelajuan 143 km/j dalam zon 65 km/j. Dia didakwa atas kesalahan melebihi had laju maksimum, memandu secara berbahaya, serta berhenti atau meletakkan kenderaan di kawasan larangan.

 

Foto: Getty Images

 

Pautan berkaitan: RAPPER IRON DITEMUI MATI, BEKAS KEKASIH MUAT NAIK MESEJ SAMAR

 

 

 

 

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

“SAYA HILANG KELUARGA” - KANYE WEST RATAPI PERCERAIAN SECARA TERBUKA DI HADAPAN PEMINAT

“SAYA HILANG KELUARGA” – KANYE WEST RATAPI PERCERAIAN SECARA TERBUKA DI HADAPAN PEMINAT

Bacaan Lanjut
CAPRICE - DI SEBALIK FIGURA YANG BERJIHAD DENGAN CARA TERSENDIRI

CAPRICE – DI SEBALIK FIGURA YANG BERJIHAD DENGAN CARA TERSENDIRI

Bacaan Lanjut

NOKI K-CLIQUE, RAPPER GENERASI BARU MILIKI IDENTITI TERSENDIRI

Bacaan Lanjut
T-PAIN AKUI MENGHIDAP DEPRESI BERTAHUN-TAHUN DISEBABKAN USHER

T-PAIN AKUI MENGHIDAP DEPRESI BERTAHUN-TAHUN DISEBABKAN USHER

Bacaan Lanjut
SELEBRITI YANG MENGIKUT JEJAK LANGKAH BAPA MEREKA SEBAGAI PELAKON

SELEBRITI YANG MENGIKUTI JEJAK LANGKAH BAPA MEREKA SEBAGAI PELAKON

Bacaan Lanjut
5 SELEBRITI POPULAR YANG BERGELAR BAPA PADA USIA SEPARUH ABAD

5 SELEBRITI YANG BERGELAR BAPA PADA USIA SEPARUH ABAD

Bacaan Lanjut