Semalam, peminat dunia K-pop dikejutkan dengan berita kematian bekas anggota kumpulan f(x), Sulli atau Choi Jin Ri ditemui mati di tingkat dua kediamannya di Seongnam, Seoul, Korea Selatan pada 3.20 petang KST. Memetik laporan portal koreaboo, selebriti berusia 25 tahun ditemui meninggal dunia oleh pengurusnya setelah gagal dihubungi. Tragis bukan? Khabarnya, dek depresi dan menjadi mangsa kecaman warga Internet, Sully memutuskan untuk mencabut nyawanya sendiri.

Di sini GL ingin mengingatkan kepada setiap pembaca GLAM (atau sesiapa sahaja) bahawa kesihatan mental adalah satu perkara yang patut diambil serius. Dapatkan bantuan jika perlu dan usah rasa gusar untuk mendapatkannya. Hubungi 03-79568145 atau lawati befrienders.org.my untuk mendapatkan bantuan atau berkomunikasi tentang masalah anda. Please never take mental health issues lightly.

Malangnya, akibat gagal mengawal tekanan serta kurangnya iman di dada, berikut adalah selebriti-selebriti lain yang tewas, tersungkur dan akhirnya membunuh diri.

1 of 5

1. ROBIN WILLIAMS

Pelakon dan pelawak terkenal, Robbin Williams menggantung dirinya menggunakan tali pinggang pada Ogos 2014. Khabarnya, punca Robbin membunuh diri adalah tidak dapat menerima kenyataan selepas dirinya disahkan menghidap Parkinson.

Foto: Pinterest

1 of 5