Skip to content

DAD BOD VS FIT BOD – MANA SATU PILIHAN WANITA ZAMAN KINI? ANDA PASTI TERKEJUT!

Kongsikan artikel ini

Apa benar dakwaan ini? Wanita zaman kini dikhabarkan lebih tertarik dengan lelaki bertubuh biasa atau dad bod berbanding lelaki berotot dan sasa. Ya, itulah hasil kajian dari satu penyelidikan yang dijalankan oleh Shape.com menerusi tinjauan atas talian yang menunjukkan hampir 69% dari 2000 responden mengakui lebih tertarik dengan lelaki yang mempunyai tubuh badan biasa, iaitu lebih besar dan berat 10kg daripada beratnya dan okey untuk mempunyai sedikit lemak.

Foto: CBC.ca

Sinonim dengan tubuh badan normal untuk seorang ayah, tubuh badan yang digelar dad bod ini nyata mendapat lebih perhatian.. especially from the ladies. Menurut tinjauan tersebut, lelaki yang mempunyai tubuh badan ‘bapa-bapa’ ini jelas menunjukkan mereka selesa dengan keadaan dan kondisi tubuh badannya sendiri. Mereka juga yakin dan tidak perlu malu, sekaligus menyerlahkan keyakinan mereka.

Selain itu, tiga daripada lima lelaki-lelaki yang dikenal pasti memiliki tubuh dad bod ini turut mengakui mereka tidak gusar atau dinilai kerana tidak memiliki tubuh badan yang fit. Namun, di sini GL ingin menegaskan mana-mana tubuh sekalipun, yang penting anda sihat…luar dan dalam!

Jom kita lihat hasil lain daripada kajian ini.

Foto: shape.com

 

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

BINA BADAN DI RUMAH? MUDAH SAJA!

Bacaan Lanjut

INTI PATI HEBAT SERUM WHITENING DARI KOSÉ

Bacaan Lanjut

COVID-19: ELAKKAN GIMNASIUM BUAT SEMENTARA WAKTU!

Bacaan Lanjut

5 TIP EKSPRES TURUNKAN BERAT BADAN BUAT LELAKI

Bacaan Lanjut

LELAKI JUGA BOLEH GUNA, CLEAR LANCAR RANGKAIAN PRODUK BERASAS BOTANI

Bacaan Lanjut

MUSCLEMANIACLUB LANCAR SUPLEMEN KECERGASAN TERKEMUKA, BIOTECHUSA DI MALAYSIA

Bacaan Lanjut