Skip to content

RAIKAN CITA RASA KOPI IKONIK BERSAMA PIERRE HERMÉ DI MALAYSIA

Kongsikan artikel ini

Kerjasama kopi edisi terhad antara Nespresso dan cef pastri ikonik Perancis, Pierre Hermé dalam meraikan keindahan musim perayaan akhir tahun bersama seisi keluarga.

Kolaborasi yang menggagungkan dua nama ikonik dalam dunia kulinari antarabangsa. Nespresso bersama cef pastri dan pembuat coklat terkenal dunia, Pierre Hermé bekerjasama dalam melancarkan sebuah koleksi kapsul yang menandakan bermulanya musim perayaan. Rangkaian kopi eksklusif ini meraikan cita rasa dan kenikmatan tinggi bersama seisi keluarga di Malaysia.

Kerjasama kopi edisi terhad ini dibina berdasarkan latar belakang luas Pierre Hermé sebagai pakar perisa dan cef patisserie yang sangat dihormati. Dia banyak menghasilkan karya kulinari yang menambat selera sambil meningkatkan kegembiraan peminat makanan dari seluruh pelusuk dunia. Kini kenikmatan boleh dilengkapi dengan kopi Nespresso Pierre Hermé yang membawa seni haute pâtisserie dalam kehidupan seharian.

Kolaborasi istimewa ini bermula dengan Infiniment Espresso, kopi asal tunggal hitam dari Colombia yang diperoleh dari wilayah pembekalan baharu di Tolima. Kebanyakan petani menggunakan kaedah semula jadi dan mengutamakan pertanian berimpak rendah. Biji kopi Arabica mekar dengan buah merah menyala dan menampakkan biji kopi yang licin, menyerlahkan kehebatan rasa nan elegan.

 

Dua kopi berperisa iaitu Infiniment Gourmand Saveur Noisette dan Infiniment Fruité Saveur Framboise dihasilkan daripada biji kopi Arabika Amerika Selatan yang manis lembut, Infiniment Gourmand Saveur Noisette bermula dengan aroma hazelnut panggang diikuti dengan catatan rasa yang manis seperti biscotti badam dan vanila. Infiniment Fruité Saveur Framboise pula segar menonjolkan aroma bijirin dengan rasa raspberi yang memikat. Kedua-dua ini memberi pengalaman pastri berinspirasi melalui citarasa kompleks seperti pastri Pierre Hermé.

Melengkapkan koleksi perayaan kali ini adalah Kalender Advent dengan 24 jenis kopi dan hadiah kejutan untuk hari terakhir. Kalender Advent yang boleh dijadikan hadiah mengandungi tiga ciptaan bersama kopi Nespresso | Pierre Hermé yang disediakan dalam kotak indah yang direka supaya boleh digunakan semula Nomad Travel Mug dalam warna Raspberi pula melengkapi koleksi ini supaya kesenian pastri haute ini boleh dinikmati di mana-mana, pada bila-bila masa.

Nespresso mengambil inspirasi daripada dunia Pierre Hermé dan memperkenalkan beberapa resipi kopi yang memaksimumkan aroma lazat kopi edisi terhad, iaitu Espresso Macchiato Lime & Basil Facon Crème Brûlée, Roasted Hazelnut Latte Macchiato, dan Raspberry & Rose Mocktail. Resipi ini boleh didapati di https://www.nespresso.com/my/en/festive.

 

Foto: Nespresso Malaysia

Baca lebih lanjut: MENGAPA GEORGE CLOONEY MEMEGANG CAWAN KOPI KOSONG?

By Muzammin Muzlan
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

hari raya aidilfitri

3 CARA UNTUK HARI RAYA AIDILFITRI ANDA SENTIASA MENJADI KENANGAN TERINDAH

Bacaan Lanjut
Nespresso Chiara Ferragni

IKON FESYEN, CHIARA FERRAGNI KONGSI INSPIRASI BUDAYA KOPI ITALI

Bacaan Lanjut

KOPI KEGEMARAN ANGEL CHEN UNTUK TAHUN BARU CINA

Bacaan Lanjut

MENGAPA GEORGE CLOONEY MEMEGANG CAWAN KOPI KOSONG?

Bacaan Lanjut

NESPRESSO MOMENTO COFFEE: MESIN KOPI TANPA SENTUHAN

Bacaan Lanjut

PENGEMBARAAN NESPRESSO SEPERTI LOKAL DI PARIS, ISTANBUL DAN RIO DE JANEIRO

Bacaan Lanjut