Skip to content

Awal Ashaari Scha Alyahya

FRANCK MULLER MELANCARKAN BUTIK FLAGSHIP TERBESAR ASIA DI PAVILION KUALA LUMPUR

Kongsikan artikel ini

Acara pembukaan semula butik flagship Franck Muller terbesar rantau Asia di Pavilion Kuala Lumpur dihadiri oleh barisan selebriti tempatan seperti Awal Ashaari dan Scha Alyahya.

Franck Muller kini mentakrifkan dan memperkenalkan semula butik solo mereka di Malaysia. Jenama jam tangan asal Geneva, Switzerland ini melancarkan butik flagship yang terbesar di rantau Asia dengan butik utama di Pavilion Kuala Lumpur.

Han Pin Ma, Jane Lau, Sharon Lim, Chryseis Tan, Nicholas Rudaz, Scha Alyahya, Awal Ashaari

Walaupun jenama itu telah membuka butik solo pertamanya di Malaysia pada 2021, butik tersebut kini telah direka bentuk semula dan menampilkan ruang yang lebih besar dengan keluasan 1,887 kaki persegi. Butik ini memperkenalkan konsep dalaman mewah baharu yang segar dengan menggabungkan kemewahan dan kemodenan menerusi palet warna neutral yang sofistikated dilengkapkan dengan serlahan biru laut dan emas champagne yang menjadi ciri penampilan Franck Muller.

Fasad luarannya sendiri merupakan karya agung, dihiasi dengan skrin LED melengkung yang unik. Skrin ini mempamerkan koleksi terbaharu jenama itu, memikat tetamu dan menarik mereka untuk masuk dan melihat lebih banyak lagi pilihan menarik di dalam butik. Mereka akan disambut oleh pintu masuk kaca dua pintu, menampilkan lambang Franck Muller yang berfungsi sebagai pemegang pintu.

Konsep Reka Bentuk Terbuka

Franck muller malaysia

Melangkah masuk ke butik, tetamu akan dikelilingi oleh hiasan dalaman yang menampilkan pantulan seperti cermin dengan rona hangat. Pintu masuk utama mempersembahkan tiga pameran besar dalam panel tinggi berwarna emas champagne tinggi yang terserlah dan artistik. Masing-masing menampilkan jam tangan terbaharu jenama itu di tengah-tengah pancaran holografik yang canggih.

Dengan konsep reka bentuk terbuka, ia mempunyai ruang tempat duduk sofa di mana tetamu boleh meneroka dan menikmati sepenuhnya jenama ini. Melihat komplikasi hebat bersama jam tangan hiasan mewah yang menjadi ciri tersohor Franck Muller. Pelbagai pilihan jam tangan juga dipamerkan dalam ruang pameran seperti kapsul di sekitar butik. Ia membangkitkan kualiti seperti muzium yang menggoda tetamu untuk meneroka lebih lanjut. Semua ini menyumbang kepada pengalaman yang mengasyikkan. Ini untuk menjemput tetamu untuk menghargai ketukangan dan butiran setiap jam tangan dalam suasana penuh keanggunan.

Koleksi Jam Tangan Franck Muller Terkemuka

franck muller pavilion kl

Butik utama termasuk ruang khusus yang terletak di sebelah barat butik, mempamerkan beberapa jam tangan terkemuka dunia Franck Muller. Beberapa ciptaan jam tangan yang perlu diberi perhatian ialah Cintrée Curvex Crazy Hours yang merupakan komplikasi jenama yang paling dikenali. Selain itu, Cintrée Curvex Revolution 2 turut ditampilkan, menggunakan turbillon dwi paksi manakala Vanguard Revolution 3 menggunakan turbillon tiga paksi.

Ciptaan lain yang wajar diberi perhatian termasuk Giga Tourbillon, yang ditayangkan sebagai tourbillon terbesar di dunia. Dan Thunderbolt Tourbillon, yang mendapat pengiktirafan sebagai tourbillon terpantas pada masa debutnya. Beberapa jam tangan yang luar biasa ini menawarkan gambaran tentang ketukangan yang teliti. Di sebalik penciptaan jam tangan luar biasa ini, mempersembahkannya bukan sahaja sebagai jam tangan tetapi sebagai karya seni yang boleh dibuat koleksi.

Franck Muller Malaysia

Seterusnya, ciri yang mungkin paling eksklusif bagi butik yang diperbaharui ini ialah bar peribadi. Ia terletak di belakang pintu emas champagne di sebelah barat butik. Dikhaskan secara eksklusif untuk pengumpul dan tetamu VIP, ruang ini menjemput individu untuk menemui horlogerie haute Master of Complications. Ia menampilkan suasana yang diperibadikan di mana mereka boleh menikmati minuman percuma.

Apabila memasuki bar peribadi, tetamu akan mendapati diri mereka berada di dalam bilik yang dihiasi dengan dinding emas champagne. Ia menampilkan kesan palu logam yang pasti menambah daya tarikan yang mengasyikkan. Kawasan ini juga digunakan untuk pertemuan intim bagi para tetamu VIP dan banyak lagi.

Acara perasmian pembukaan semula butik jenama jam tangan asal Geneva, Switzerland ini telah dihadiri oleh berisan selebriti dan tetamu sosialit, antaranya @awalashaari , @schaalyahya , @chrystan_x , @hanpinma dan @janechuck.

 

Foto: Franck Muller Asia Pasific

Baca lebih lanjut: CABAR SEMPADAN GAYA DENGAN JAM TANGAN FRANCK MULLER VANGUARD BEACH BAHARU

By Muzammin Muzlan
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

KOLEKSI JAM TANGAN MEWAH MICHAEL SCHUMACHER PIKAT PENCINTA HOROLOGI

KOLEKSI JAM TANGAN MEWAH MICHAEL SCHUMACHER PIKAT PENCINTA HOROLOGI

Bacaan Lanjut
Franck Muller Malaysia

TIGA EKSPRESI MASA JAM TANGAN FRANCK MULLER LONG ISLAND EVOLUTION TERBAHARU

Bacaan Lanjut
must watch April 2024

15 RANCANGAN ‘MUST WATCH’ SEPANJANG APRIL 2024

Bacaan Lanjut
Coach Malaysia

COACH LANCAR INSTALASI IMERSIF RAMADAN DI PAVILION KL

Bacaan Lanjut
Sisley Malaysia

SISLEY BUKA STOR FLAGSHIP PERTAMA DI MALAYSIA

Bacaan Lanjut

PENGALAMAN HOROLOGI BELL & ROSS TERBAHARU DI THE EXCHANGE TRX

Bacaan Lanjut