Skip to content

David Beckham

ANTARA CITA-CITA & CINTA, DOKUMENTARI DAVID BECKHAM DEDAH SISI PERIBADI

Kongsikan artikel ini

Antara personaliti paling berkarisma dalam dunia bola sepak, David Beckham bakal menampilkan hidupnya di layar perak oleh Netflix dalam siri dokumentari empat bahagian baharu bertajuk Beckham.

Dari permulaan kelas pekerjanya yang sederhana di timur London, dorongan dan keazamannya untuk menang dan pertempuran untuk mencari keseimbangan antara cita-cita, cinta dan keluarga, kisah David adalah salah satu kisah jatuh bangun yang besar.

Siri ini membawa anda menaiki roller coaster itu dan membina kisah yang mengejutkan, peribadi dan pasti tentang salah seorang atlet yang paling dikenali dan diteliti sepanjang zaman.

DOKUMENTARI DAVID BECKHAM DI NETFLIX

Jadi, sekiranya anda teruja dengan siri dokumentarinya yang akan datang, berikut adalah semua yang anda perlu tahu tentang dokumentari Netflix baharu David Beckham.

Dianggap secara meluas sebagai salah seorang pemain bola sepak Inggeris terhebat dalam sejarah sukan itu, David Beckham sentiasa berjaya menjadi tajuk utama, walaupun bertahun-tahun selepas bersara daripada bola sepak profesional. Sama ada sebagai pemilik bersama dua kelab bola sepak atau membuat penampilan dalam acara sukan utama.

David Beckham

Pada permulaan hubungan mereka, Victoria Becham berada di puncak kerjaya muziknya. Dia merupakan ahli kumpulan muzik pop Inggeris Spice Girls dan terkenal sebagai ‘Posh Spice’. Dalam trailer itu, David Beckham dilihat berkongsi tentang cabaran yang dihadapi oleh mereka sambil perlu merahsiakan hubungan mereka dan jauh dari pandangan media.

Kisah yang meneroka hubungan David bersama isterinya telah mencetuskan banyak rasa ingin tahu.

David Beckham

Trailer itu juga memberi gambaran tentang bekas pengurus Manchester United Alex Ferguson, lelaki yang membawa David Beckham ke kelab itu.

Semasa dia, dan kekal sehingga kini, “Darling of his club” kemasyhuran dan komitmen David yang semakin meningkat di luar padang bola dianggap menyusahkan Ferguson, yang menuntut komitmen tanpa halangan daripada pemain untuk kelab itu.

Terdapat pepatah dalam salah satu filem Quentin Tarantino, Inglorious Basterds, yang mengatakan “Fakta sangat mengelirukan, di mana khabar angin, benar atau palsu sering mendedahkan”.

Jika khabar angin dua dekad lalu dipercayai, terdapat pertengkaran lisan antara pemain bola sepak dan pengurus itu beberapa kali.

Dengan kehadiran Alex Ferguson dalam siri dokumentari itu disahkan, Netflix mungkin mengeluarkan beberapa pendedahan mengenai keseluruhan episod kontroversi antara David Beckham dan bekas pengurus Manchester United yang akhirnya menyebabkan pemain bola sepak itu meninggalkan kelab pada penghujung musim 2002-03.

BECKHAM akan ditayangkan di Netflix pada 4 Oktober 2023.

Artikel berkaitan: David Beckham Dedah Penyakit Dialami Dalam Dokumentari Netflix

By Zahirah Zulkhairi
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

Bacaan Lanjut

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT TANPA PARUT

Bacaan Lanjut

WARISAN BRITAIN DAN INSPIRASI UNIVERSITI KOLABORASI UNIQLO BERSAMA JW ANDERSON

Bacaan Lanjut

SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-40 G-SHOCK BERSAMA 88RISING

Bacaan Lanjut

YUNA MENCIPTA REKOD MEMBUAT PERSEMBAHAN KEPADA 4000 ORANG MALAYSIA TERBESARNYA

Bacaan Lanjut

MONTBLANC MEMARTABATKAN PUSTAKA

Bacaan Lanjut