Skip to content

YUNA MENCIPTA REKOD MEMBUAT PERSEMBAHAN KEPADA 4000 ORANG MALAYSIA TERBESARNYA

Kongsikan artikel ini

Perkara yang hebat datang kepada mereka yang menunggu. Yuna berjaya membuat 4,000 penonton kagum di konsertnya, Yunaverse. Hit lamanya yang mendahului carta, kehadiran pentas yang memukau dan gerakan tarian yang memukau.

Konsert itu menampilkan Ai.Z atau lebih dikenali sebagai Aizat Amdan sebagai opening act. Ai.z ialah orang yang dicipta oleh kerjasama antara Aizat dan Yuna. Ai.Z mempamerkan sisi yang lebih edgier dan lebih eksperimental dan menubuhkan dirinya sebagai artis nuovo.

YUNAVERSE CIPTA REKOD, TARIK 4,000 PENONTON DI KONSERT

yunaverse

Dengan menunjukkan dirinya yang sebenar, Ai.Z mempersembahkan lagu hitnya, The Last Thing yang membuatkan dia pergi ke peringkat antarabangsa diikuti dengan surprise feature oleh Kenny yang menyertai lagu, Don’t Need You.

Malah, Ai.Z merakamkan doanya untuk situasi Palestin dan memberikan persembahan bertaraf antarabangsa. MSC Entertainment amat berbangga melihat Ai.Z di platform yang begitu besar.

yunaverse

Yunaverse mempunyai visual graphic dan lighting yang menakjubkan, mencipta Yunaverse atmosphere secara visual yang melengkapkan muzik dan suaranya. Yuna membawakan 24 buah lagu, bahasa Inggeris dan Melayu sepanjang perjalanannya. Peminat sangat gembira kerana Yuna memainkan gitarnya untuk peminat yang hadir.

Yuna berkata, “saya terpesona dengan tenaga penonton di Yunaverse. Saya dan pasukan bekerja keras untuk YUNAVERSE, kami benar-benar mahukan persembahan terbaik. Oleh itu, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua orang yang datang ke persembahan itu.”.

yunaverse

“Saya bersyukur kerana diberi peluang membuat persembahan bersama rakan baik saya Yuna. Juga, buat pertama kalinya membuat persembahan di hadapan khalayak ramai sebagai Ai.Z. Tempat itu menakjubkan dan orang ramai menunjukkan sokongan yang begitu tinggi” ujar Aizat Amdan.

yunaverse

Bagi mereka yang tidak dapat melihat Yuna secara langsung di Yunaverse, anda mempunyai peluang terakhir untuk berbuat demikian sebelum dia kembali ke Los Angeles. Pagi Ahad ini, 29 Oktober di Bangsar, terdapat Healing With Yuna Fan Meet Session.

Yuna akan membuat persembahan acoustic style bersama pemuziknya dan melancarkan single baharunya pada acara ini juga. Peminat bertuah menghadiri Healing Bersama Yuna akan berpeluang untuk berada di atas pentas dan menyanyi bersama Yuna. Malah ada juga yang akan minum kopi dan bertanya soalan di atas pentas.

Di sana, terdapat sesi Trivia Yuna semasa Fan Meet ini dengan banyak hadiah dan giveaway untuk Yunationals. Semua yang hadir akan pulang dengan poster dengan tandatangannya dan kopi Nescafe Gold. Ini akan menjadi peluang untuk benar-benar mengenali Yuna secara dekat dan peribadi. Jangan lepaskan peluang keemasan ini kerana tiket dijual dengan pantas.

Kini boleh didapati di https://bit.ly/HealingWithYunaand MyTicket.asia!

Artikel berkaitan: Yuna Ubati Kerinduan Peminat Malaysia Dengan Konsert Yunaverse

By Zahirah Zulkhairi
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

glam fashion party 2024

20 GAYA SELEBRITI WANITA TERBAIK DI GLAM X GLAM LELAKI FASHION PARTY 2024 

Bacaan Lanjut
FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

Bacaan Lanjut

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT TANPA PARUT

Bacaan Lanjut

WARISAN BRITAIN DAN INSPIRASI UNIVERSITI KOLABORASI UNIQLO BERSAMA JW ANDERSON

Bacaan Lanjut

SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-40 G-SHOCK BERSAMA 88RISING

Bacaan Lanjut

MONTBLANC MEMARTABATKAN PUSTAKA

Bacaan Lanjut